Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Orfeó Català

És un dels cors amateurs de referència del país, fundat l’any 1891 per Lluís Millet i Amadeu Vives per difondre el repertori coral català i universal i vetllar per l’excel·lència artística de les seves interpretacions. Aquests valors n’han marcat la trajectòria fins a l’actualitat. Té la seu al Palau de la Música Catalana, construït entre el 1905 i el 1908 i declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO.

Al llarg de la seva història l’Orfeó ha interpretat les obres més representatives del repertori coral i ha protagonitzat primeres audicions al nostre país d’obres importants, com la Missa en Si menor de Bach o Les estacions de Haydn. Ha estat dirigit per primeres batutes del panorama internacional com Daniel Barenboim, Simon Rattle, Richard Strauss, Camille Saint-Saëns, Pau Casals, Zubin Mehta, Frans Brüggen, Mstislav Rostropóvitx, Charles Dutoit, Lorin Maazel o Gustavo Dudamel, entre d’altres.

El juny del 2013 l’Orfeó Català va debutar a la Konzerthaus de Viena, el febrer del 2014 va oferir un concert a la Sala Gulbenkian de Lisboa amb motiu de la seva reinauguració; l’abril del 2015 va actuar al Royal Festival Hall de Londres i al Cadogan Hall i el maig del 2016 va fer una gira per Itàlia al costat de la Mahler Chamber Orchestra, sota la direcció de Daniele Gatti, amb la Novena Simfonia de L. van Beethoven. També el mes de maig del 2016 el cor va iniciar les celebracions del seu 125è aniversari amb un concert al Palau de la Música Catalana.

Des del setembre de 2016 Simon Halsey és el director titular del cor, prenent el relleu a Josep Vila i Casañas, que n’era el director des del 1998.