Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Centenari Aplec d'Orfeons a Plaça Catalunya
Concert commemoratiu

Descripció

Aplec Orfeons FCEC

Fitxa artística

Orfeó Gracienc (Poire Vallvé, director)
Orfeó Manresà (Lluís Arguijo, director)
Orfeó Català (Pablo Larraz, director)
Josep Buforn, piano

Programa

Obres a cappella i piano

Detalls

El 9 de març de 1916 Joan Balcells, director de l’Orfeó Gracienc va publicar a “La Veu de Catalunya” un extens article titulat: ”Per l’Orfeó Català. Amb motiu de les seves bodes d’argent”, a on feia una crida a homenatjar a l’Orfeó Català  i al seu fundador Lluís Millet.

I aquesta crida a fer un homenatge va comportar la creació d’una comissió formada a més del mateix Balcells, per Joan Llongueras, Joaquim Pecanins, Francesc Baldelló i Joan Gibert i es va concretar amb la celebració de la “Festa dels Orfeons de Catalunya”, que es va realitzar a Barcelona el dia 27 de maig del 1917 amb la participació d’uns 5.000 cantaires de 52 orfeons provinents de tot el territori català.

La jornada començà al matí amb les recepcions oficials al Palau de la Diputació (avui Palau de la Generalitat) i al Saló de Cent de l’Ajuntament. Seguidament, al migdia, es va fer el concert de tots els participants a la Plaça Catalunya. A la tarda es van fer concerts simultanis dels cors a diferents indrets de la ciutat i al vespre l’Orfeó Català oferí un concert als presidents i directors de les entitats participants.

Després del concert es va fer una reunió on es decidí que la primera trobada havia de ser el principi d’un treball comú dels orfeons i entitats corals de Catalunya.

S’acordà que a la comissió que havia organitzat aquesta Festa dels Orfeons, s’hi afegís Lluís Millet, que en seria el president, i que treballessin per vertebrar el món coral català. D’aquesta iniciativa sorgí la Germanor d’Orfeons antecessora del Secretariat d’Orfeons de Catalunya (SOC), actualment, FCEC.

El concert d'avui és la commemoració d'aquell Aplec, al mateix temps que un homenatge als directors que van promoure l'Aplec. Per aquest motiu, en aquest concert hi participaran els Orfeons els directors dels quals van organitzar l'Aplec i que encara existeixen: l'Orfeó Gracienc i l'Orfeó Manresà. A aquests dos orfeons s'hi afegeix l'Orfeó Català, entitat que va ser homenatjada en aquell Aplec.

Informació i entrades

Sessions de l'obra

  • 27 Maig 2017
    Ds
    12:00 h
    Sala de Concerts

Informació de l'obra

Preus:10 € (5 € amb carnet de cantaire)
Durada:90 minuts (aprox)
Organitza:Federació Catalana d'Entitats Corals (FCEC)

També pots comprar per:

Telèfon

902 442 882

Taquilles

taquilles@palaumusica.cat
c/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona

Horari: de dilluns a dissabte, de 9.30 a 21 h. Diumenges i festius, de 10 a 15 h i dues hores abans del concert (en cas que n'hi hagi).

Compartir