Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Concert de Sant Esteve
100 aniversari del concert

Descripció

Avís

Concert extraordinari fora d'abonament

Orfeó Català

Fitxa artística

Cors Petits de l'Orfeó Català (Mercè Pi, directora)
Cor Mitjans de l'Orfeó Català (Glòria Fernàndez, directora)
Cor Infantil de l'Orfeó Català (Glòria Coma, directora)
Cor de Noies de l'Orfeó Català (Buia Reixach i Feixes, directora)
Cor Jove de l'Orfeó Català (Esteve Nabona, director)
Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana (Josep Vila i Casañas, director)
Orfeó Català (Josep Vila i Casañas, director)

Pep Munné, actor
Pep Anton Muñoz, actor
Francesc Orteu i Guiu, guionista
Òscar Dasi, direcció escènica
Montse Colomé, direcció escènica

Josep Vila i Casañas, idea original del concert

Detalls

En la celebració dels 100 anys del Concert de Sant Esteve, s'ha volgut narrar la història del concert a la vegada que també s'explica bona part de la història de la nostra institució i del Palau, i per extensió, la història més recent de Barcelona i de Catalunya.

L'Esteve i el Tomàs (Pep Anton Muñoz i Pep Munné), dos senyors de Barcelona que no són de cap època concreta però que les han viscut totes, conduiran el concert tot explicant-ne la història i el que passa a l'escenari. Les converses dels amics Esteve i Tomàs seran un reflex de la memòria col·lectiva, de la dels més grans i de la dels més joves, ja que recorreran part de l'anecdotari civil de Catalunya des de l'Exposició Universal del 1888, la primera, fins als nostres dies.

Amb un clar protagonisme de les nadales, el programa inclou obres d'autors universals com Georg Friedrich Händel, Gioacchino Rossini, Serguei Rakhmàninov, César Frank i Francis Poulenc, d'autors catalans com Josep Anselm Clavé –el pare de la nostra tradició coral moderna–, Lluís i Lluís M. Millet, Joan Llongueres, Pau Casals, Xavier Montsalvatge, Manuel Oltra i Antoni Ros Marbà, entre d'altres. La música popular actual estarà representada per versions de cançons de Maria del Mar Bonet i Els Amics de les Arts, i la creació coral contemporània hi serà present amb la música de la compositora basca Eva Ugalde i del nostre compositor convidat  Ramon Humet, que ha compost una obra per al concert.

Informació i entrades

Sessions de l'obra

  • 26 Desembre 2013
    Dj
    19:00 h
    Sala de Concerts

Informació de l'obra

Preus:de 29 a 43 €
Organitza:Fundació Orfeó Català-Palau de la Música

Compartir