El proper divendres 21 d’octubre (Petit Palau, 19 h), Abans de néixer al Palau, el taller musical per a embarassades, obreun cap de setmana amb propostes per a la mainada. L’endemà, dissabte 22 d’octubre, s’oferirà el taller Bim Bom, nadons al Palau,adreçat a nadons de 0 a 12 mesos, i diumenge el taller-concert Zig Zag, passets al Palau, per a infants d’1 a 2 anys. Tres tallers que constitueixen el tret de sortida de la temporada 2016-17 del cicle Concerts Familiars al Palau. Una sèrie de propostes per facilitar l’experiència musical compartida entre pares, mares, fills, filles, avis, néts, germans..., tot creant un moment lúdic en un entorn irrepetible.

Abans de néixer al Palau s’adreça a pares i mares en estat de gestació. Un viatge vers l’univers sonor del nadó a fi de fomentar-ne el vincle abans del seu naixement. Es dóna el fet que abans del cinquè mes de gestació, el sentit de l'oïda del futur nadó ja està completament format i la respiració i el batec del cor de la mare i les veus més properes formen part del seu entorn auditiu. El taller és conduït per Gemma Baños i Marta Fiol.

L’endemà, el dissabte 22 d’octubre, s’oferirà el taller Bim Bom, nadons al Palau,en triple sessió al Petit Palau (11, 12.30 i 17 h). Una experiència única perquè pares i nadons comparteixin les primeres emocions musicals. Aquesta proposta, a mig camí entre un taller d’educació musical i un espectacle, pretén despertar l’oïda dels més petits a través de sons, cançons, ritmes i jocs.

Finalment, el diumenge 23 d’octubre, també en triple sessió al Petit Palau (11, 12.30 i 17 h), el taller-concert Zig Zag, passets al Palau completarà aquest cap de setmana familiar. Una oportunitat per als pares i infants de compartir la descoberta del fet musical amb cançons, jocs, danses i moltes emocions.

El cicle Concerts Familiars al Palau, en la seva tretzena edició, proposa tretze espectacles i tallers, pensats i creats perquè la música interaccioni amb altres formes d’expressió artística, com la dansa, el teatre, la poesia o les arts plàstiques, amb l’objectiu de potenciar la curiositat, la sensibilitat, la imaginació i la creativitat de petits i grans. Com a novetats, enguany s’estrena Big Bang Beethoven,una oportunitat per descobrir la música de Beethoven en una proposta escènica i musical preciosista i de gran ambició artística. L’espectacle es presentarà el 26 de març de 2017, amb direcció musical d’Eduard Iniesta i direcció escènica d’Enrique Cabrera (director artístic de la companyia Aracaladanza). També es presenta una nova versió escènica de l’espectacle dedicat al flamenc, Flamenkat, adaptat per a la Sala de Concerts (28 de maig de 2017).

I continuen els títols estrenats amb gran èxit de públic durant les darreres temporades: Les músiques del món, Cobla 2.0, Jazz en viu... Swing, o Kantikipugui al Palau,a més del que ja són propostes clàssiques: En Jan Titella i Trencadís de cançons. I així mateix Visitem i experimentem el Palau, un itinerari guiat adaptat per a famílies amb infants de 5 a 10 anys, amb la finalitat de conèixer i experimentar des d’un punt de vista plàstic l’edifici del Palau de la Música Catalana, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. També s’inclou en el cicle el concert familiar Cantem ‘El Messies’, organitzat per l’Obra Social “la Caixa”’, per a nens a partir de 6 anys. Un concert per apropar els més joves a la música clàssica amb una selecció de fragments d’aquest oratori de Händel interpretat per l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor Jove de l’Orfeó Català, sota la direcció d’Esteve Nabona, i amb la participació de cors del projecte Clavé XXI.

Un cap de setmana dedicat als més menuts obre la temporada 2016-17 del cicle Concerts Familiars al Palau