Bases 2019

  1. L’Orfeó Català convoca la tercera edició del Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català, enfocat en la nova creació de música coral amb un alt nivell d’exigència, apte tant per a cors amateurs com professionals.
  2. Paral·lelament, la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC) convoca els vuitens Premis Internacionals Catalunya de Composició Coral, que posen l’accent en la composició d’obres originals sobre text original català i en les noves harmonitzacions del cançoner tradicional català, d’un nivell d’exigència mitjà.
  3. Totes dues convocatòries es celebren cada dos anys i tenen jurats i processos diferenciats, amb premis i categories diversos, tal com s’exposa més endavant.
  4. Els premiats dels dos concursos de composició es donaran a conèixer durant l’estiu del 2019.
  5. Les obres premiades en ambdues convocatòries seran estrenades en el marc de la Festa de la Música Coral, que té com a objectiu donar suport a la creació coral a nivell internacional i alhora recuperar i difondre el patrimoni coral català en un espai comú de tota la família coral catalana, representada per l’Orfeó Català i la Federació Catalana d’Entitats Corals. La propera Festa de la Música Coral tindrà lloc el 23 de febrer de 2020 al Palau de la Música Catalana.
  6. La Festa de la Música Coral, organitzada per l’Orfeó Català, està inspirada en el certamen anomenat Festa de la Música Catalana, que es va celebrar al Palau de la Música Catalana entre els anys 1904 i 1922. Una festivitat de format i prestigi similars als que, en aquells temps, tenien també els Jocs Florals de Barcelona.