Biografia

Cor de Noies

Va ser fundat l’any 2000 per Lluís Vilamajó, que el va dirigir durant els primers set anys. Des de llavors Buia Reixach i Feixes n’és la directora i Josep Surinyac el pianista. Està integrat per joves de setze a vint-i-cinc anys, la majoria de les quals es van iniciar als cors infantils de l’entitat.

Ha treballat amb els directors X. Sans, J. Busto, P. Ll. Biosca, X. Puig i X. Pastrana (Cor Simfònic Femení de Catalunya), M. Minkowski (El trencanous, Palau 100), Diego Martin-Etxebarria (Els planetes, Holst), E. van Tiel (Harry Potter i la pedra filosofal), M. Valdivieso (“La Venècia de Vivaldii Tercera Simfonia deMahler) i Norman Huynh (Harry Potter i la cambra secreta); i amb l’organista David Malet, i l’Orquestra Camera Musicae, Vespres d’Arnadí, Les Musiciens du Louvre, Orquestra Simfònica del Vallès i Jove Orquestra Nacional de Catalunya.

Ha actuat arreu de Catalunya, a la resta de l'Estat espanyol, Alemanya, França i Eslovènia. El 2005 va rebre el segon premi (modalitat cors de noies) del Festival Internacional de Cantonigròs. Ha enregistrat els CD Viatjant... (2004) i Germinans (2011). La temporada 2016-17 va participar en el Projecte Heimat, juntament amb la formació femenina Mädchenchor Hannover, sota la direcció de Simon Halsey.

Dels seus darrers projectes, cal destacar la interpretació de Considering Matthew Shepard de Craig Hella Johnson amb l’Orfeó Català, el Cor de Cambra del Palau i els cors de l’Escola Coral de l’Orfeó Català, dirigits per Simon Halsey; la participació al Festival de Música Antiga dels Pirineus amb el programa “Ressons de l’antiga Europa”, i la interpretació de l’òpera El monstre al laberint de Jonathan Dove, al costat de tots els cors de l’Orfeó Català i la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, sota la direcció de Simon Halsey, al Festival Grec 2018.

El Cor de Noies forma part de l’Escola Coral de l’Orfeó Català, que rep el mecenatge de la Fundación Banco Santander.