Biografia

Cor Infantil de l'Orfeó Català

Forma part de l’Escola Coral de l’Orfeó Català i està integrat per cinquanta tres cantaires d’onze a quinze anys. Va ser fundat, i dirigit fins al 2008, per Elisenda Carrasco i Ribot. Des d’aleshores Glòria Coma i Pedrals n’és la directora i Pau Casan el pianista, actuant arreu de Catalunya, a la resta de l’Estat espanyol i Europa.

Ha col·laborat amb orquestres i cors de prestigi, com ara l’Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra, Orquestra de Bilbao, Rundfunksinfonieorchester, RIAS Kammerchor, o Monteverdi Choir amb els English Baroque Soloists. També ha treballat amb directors com Erkki Pohjola i Pasi Hyökki, Manuel Valdivieso, Marzio Conti, Juan José Mena, Marek Janowski, Sir J. E. Gardiner, S. Bychkov, Z. Mehta, Víctor Pablo Pérez i Pablo González, entre d’altres.

Ha participat en produccions d’òpera del Gran Teatre del Liceu, ha estrenat El bosc de Farucàrum al Teatre Lliure, ha treballat amb la companyia Comediants, i amb el director d’escena Dani Coma en l’espectacle Encants del món; ha enregistrat per a Catalunya Música i ha participat en els CD European Christmas Songs, Germanies de Lluís Llach, Cantem aquest Nadal i la cantata L’assemblea dels infants de J. A. Amargós, i, en solitari, ha gravat els CD Encants del món i Cançons per a la mainada.

El 2013 va rebre el tercer premi en la modalitat de cors infantils al Concurs del Festival Internacional de Música de Cantonigròs.

Durant la temporada 2014-15 el Cor Infantil ha interpretat la banda sonora d’El senyor dels anells de Howard Shore juntament amb el Cor Jove de l’Orfeó Català i el Cor Jove dels Països Catalans, en la temporada de l’Orquestra Simfònica de Barcelona Nacional de Catalunya.

L'Escola Coral de l'Orfeó Català rep el mecenatge de Fundación Banco Santander.