Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Biografies

Cor de Noies

Forma part de l’Escola Coral de l’Orfeó Català i està integrat per trenta quatre cantaires de setze a vint-i-cinc anys, la majoria de les quals van iniciar la formació musical als cors infantils de l’entitat. Fundat l’any 2000 i dirigit per Lluís Vilamajó els primers set anys, actualment Buia Reixach i Feixes n’és la directora i Josep Surinyac el pianista.

El Cor ha treballat amb diversos directors, com Xavier Sans, Javier Busto i Tomàs Grau; i professors de cant, com Dolors Aldea i Francisco Poyato, entre d’altres. També ha col·laborat amb l’organista David Malet i l’orquestra Camera Musicae.

Ha actuat arreu del Principat, a l’Estat i fora de les nostres fronteres: París, Frankfurt i Mainz, entre altres ciutats. Ha participat en festivals, cicles de concerts i concursos. El 2005 va rebre el segon premi en la modalitat de cors de noies del Concurs del Festival Internacional de Música de Cantonigròs. També ha participat en actes culturals diversos.

L’any 2002 va col·laborar en l’enregistrament del CD Cantem aquest Nadal, el 2004 enregistrà el CD Viatjant… –una selecció de cançons tradicionals catalanes, d’altres països i música religiosa– i darrerament ha editat el CD Germinans per a Columna Música amb un recull d’obres per a cor de veus blanques i orgue en col·laboració amb l’organista David Malet. El juny de 2014 estrenà Els planetes de Jordi Domènech, obra escrita expressament per al Cor.

L'Escola Coral de l'Orfeó Català rep el mecenatge de Fundación Banco Santander

Buia Reixach i Feixes, directora

Nascuda a Torelló (1975), als 6 anys començà els estudis musicals a l’Escola de Música de Torelló. Realitzà estudis de cant amb Cori Casanova, Myriam Alió i Dolors Aldea, amb qui finalitzà el grau superior. Va ser membre de la Capella de Música de Sta. Maria del Mar, ha col·laborat amb Al Ayre Español (E. López Banzo) i forma part del grup La Xantria (Pere-Lluís Biosca).Va estudiar direcció amb Josep Vila i Casañas, Mireia Barrera i Xavier Sans, entre d’altres.

Ha estat directora de la Coral Infants Alegres de Torelló, Coral Cervià de Torelló, Coral Serpencanta de Manlleu i el Cordhomes (Osona).

Actualment dirigeix els cors de l’Escola de Música de Manlleu, Nàiades-Cor de Noies i és directora del Cor de Noies de l’Orfeó Català des del setembre de 2007.

Josep Surinyac, pianista

Nascut a Torelló (Barcelona), hi inicià els estudis musicals amb Montserrat Serra. Va obtenir el títol superior de piano i música de cambra al Conservatori de Barcelona amb Maria Jesús Crespo i Àngel Soler i posteriorment amplià estudis a la Guildhall School of Music de Londres amb Graham Johnson.

Ha estat premiat en diversos concursos de cambra nacionals i internacionals.

El seu interès pel repertori vocal l'ha portat a col·laborar amb cantants com Dolors Aldea, David Alegret, Nancy Argenta, Lynn Dawson, Jordi Domènech, Enric Martínez-Castignani, Marisa Martins, Inés Moraleda, Maria Lluïsa Muntada, Roger Padullés, Steffano Palatchi, Raquel Pierotti, Arianna Savall, Peter Udland o Lluís Vilamajó, entre d'altres, i com a acompanyant ha actuat en diferents ciutats espanyoles i a diversos països europeus, a més d'Israel, els Estats Units i el Japó.

La seva discografia més recent inclou dos CD amb música vocal de Granados i Toldrà amb Maria Lluïsa Muntada i Winterreise de Schubert amb Enric Martínez-Castignani. En diverses ocasions ha estat convidat a participar en la Schubertíada de Vilabertran per acompanyar els recitals de Marisa Martins, amb un notable èxit de públic i crítica.

Actualment és el pianista del Cor de Noies del Palau de la Música Catalana que dirigeix Buia Reixach i dóna classes de lied i música de cambra a l'ESMUC. Igualment, ha estat convidat en diverses ocasions per la Fundació "la Caixa" per acompanyar les masterclasses de cant de Nancy Argenta o Lynn Dawson en el marc del Curs d'Interpretació Històrica impartit en diferents ciutats espanyoles.