Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Biografies

Cor Infantil de l'Orfeó Català

Forma part de l’Escola Coral de l’Orfeó Català i està integrat per cinquanta tres cantaires d’onze a quinze anys. Va ser fundat, i dirigit fins al 2008, per Elisenda Carrasco i Ribot. Des d’aleshores Glòria Coma i Pedrals n’és la directora i Pau Casan el pianista, actuant arreu de Catalunya, l’Estat espanyol i Europa.

Ha col·laborat amb orquestres i cors de prestigi, com ara l’Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra, Orquestra de Bilbao, Rundfunksinfonieorchester, RIAS Kammerchor, o Monteverdi Choir amb els English Baroque Soloists. També ha treballat amb directors com Erkki Pohjola i Pasi Hyökki, Manuel Valdivieso, Marzio Conti, Juan José Mena, Marek Janowski, Sir J. E. Gardiner, S. Bychkov, Z. Mehta, Víctor Pablo Pérez i Pablo González, entre d’altres.

Ha participat en produccions d’òpera del Gran Teatre del Liceu, ha estrenat El bosc de Farucàrum al Teatre Lliure, ha treballat amb la companyia Comediants, i amb el director d’escena Dani Coma en l’espectacle Encants del món; ha enregistrat per a Catalunya Música i ha participat en els CD European Christmas Songs, Germanies de Lluís Llach, Cantem aquest Nadal i la cantata L’assemblea dels infants de J. A. Amargós, i, en solitari, ha gravat els CD Encants del món i Cançons per a la mainada.

El 2013 va rebre el tercer premi en la modalitat de cors infantils al Concurs del Festival Internacional de Música de Cantonigròs.

Durant la temporada 2014-15 el Cor Infantil ha interpretat la banda sonora d’El senyor dels anells de Howard Shore juntament amb el Cor Jove de l’Orfeó Català i el Cor Jove dels Països Catalans, en la temporada de l’Orquestra Simfònica de Barcelona Nacional de Catalunya.

L'Escola Coral de l'Orfeó Català rep el mecenatge de Fundación Banco Santander.

Glòria Coma i Pedrals, directora

Va néixer a Santa Maria d’Oló. Estudià direcció amb Mireia Barrera, Josep Vila i Casañas, Pierre Cao, Johan Duijck i Harry Christophers. Ha realitzat estudis de piano, contrabaix, teatre i dansa, i és llicenciada en cant per l’ESMUC sota el mestratge de Margarida Natividade, amb la qual ha participat en diverses classes magistrals a Bèlgica.

Ha dirigit el Cor Infantil Sant Esteve de Castellar del Vallès (primer premi de la X Mostra de la Generalitat de Catalunya), el Cor Jove de l’Escola de Música la Guineu de Barcelona (segon premi del IX Certamen Nacional Infantil i Juvenil d’Havaneres de Torrevella). Ha dirigit cors d’adults, com el Cor Lieder Càmera, del qual assumí la direcció adjunta del 2005 al 2008. Ha actuat com a contrabaixista en diverses agrupacions i com a soprano solista ha interpretat els papers de Barbarina i la Reina de la Nit (Mozart), Lakmé (Delibes), Melissa (Händel), i també ha cantat l’Stabat Mater de Pergolesi (Orquestra Barroca Catalana) i Oratori de Nadal de Camille Saint-Saëns (Orquestra Ars Musicae de Catalunya), entre d’altres. És professora de cant al monestir de Sant Benet de Montserrat i a l’Orfeó Català.

Des del 2008 dirigeix el Cor Infantil de l’Orfeó Català (tercer premi a Cantonigròs).

Pau Casan, pianista

Nascut a Barcelona, va estudiar piano amb M. Farré al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, on va obtenir matrícula d'honor amb menció honorífica en el grau superior. Posteriorment va fer estudis de postgrau amb G. Fergus-Thompson i R. Vignoles al Royal College of Music de Londres, becat per la Fundació Pedro Pons. Ha rebut classes magistrals d'A. de Larrocha, N. Bonet, M. Hastings R. Fernández Aguirre, P. Badura-Skoda i J. Nin-Culmell, entre d'altres.

Guardonat amb el primer premi del 23è Concurs Joan Massià, va guanyar també el tercer premi del 33è Concurs de Joves Intèrprets de Catalunya i el premi al millor pianista del 22è Premi Ciutat de Berga, en la modalitat de cambra vocal-lied.

Ha actuat com a solista a Barcelona, Reus i Sant Sebastià, i internacionalment a Bogotà i Londres; com a acompanyant ho ha fet per Espanya, França, Portugal, Dinamarca, Finlàndia, el Regne Unit i Colòmbia. A més, va participar com a professor en els Barcelona Festival of Song 2006, 2007 i 2008, dedicats a la cançó artística hispanoamericana.

Té un enregistrament per a Columna Música amb obres de piano solista i acompanyant la soprano Assumpta Mateu, i un CD de lírica llatinoamericana.

Compagina l'activitat concertística amb la docència al Conservatori Superior de Música del Liceu i col·labora amb el Gran Teatre del Liceu i amb el Cor Madrigal. Des del setembre de 2010 és el pianista del Cor Infantil de l'Orfeó Català.