Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Cameron Carpenter actuarà al Palau amb el seu propi orgue en un concert en què participaran l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau

El concert és el primer d’una gira per l’Estat espanyol, amb concerts a Madrid i València

Abans del concert es projectarà el documental The sound of my life al PetitPalau en el marc del Festival Beefeater In-Edit

Aquest dimarts, 8 de novembre (20.30 h), l’organista nord-americà Cameron Carpenter tocarà de nou al Palau de la Música Catalana, després de la celebrada actuació el 26 de maig de 2015 que a més suposava el seu debut a l’Estat espanyol. Carpenter actuarà amb el seu orgue digital International Touring Organ (ITO), dissenyat per ell mateix i construït a mida per Marshall & Ogletree el 2014. Amb aquest orgue personalitzat Carpenter actua als escenaris més importants del món, en recital o en concert. Entre el repertori de dimarts, Carpenter interpretarà la seva pròpia transcripció dels Chichester psalms de Leonard Bernstein, amb la participació de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau.

Aquest concert, del Cicle Coral Orfeó Català, és el primer d’una gira per l’Estat, amb concerts a Madrid (Auditorio Nacional, 11, 12 i 13 de novembre) i a València (Palau de la Música, 15 de novembre).

Carpenter (Pennsilvània, 1981), és considerat l’organista més popular i transgressor de l’actualitat. Virtuós d’aquest instrument, trenca els estereotips de l’orgue amb un plantejament revolucionari, lliure i modern. Aquesta primavera passada es va publicar el CD All you need is Bach, titllat com a “fora del que és convencional” i “extraordinàriament àgil”, segons la revista «Rolling Stone». Al Palau oferirà el coral per a orgue O Mensch, bewein dein Sünde gross de J. S. Bach i transcripcions per a orgue d’obres simfòniques de Wagner i Txaikovski, tres fragments de les Pièces de fantaisie de Vierne i la monumental Passacaglia i fuga en Do menor de Bach, un dels grans cims del repertori per a orgue. També oferirà una improvisació.

Documental The sound of my life. Festival Beefeater In-Edit.

Com a prèvia del concert, al Petit Palau (19 h) es projectarà el documental The sound of my life, que segueix l’iconoclasta jove organista Cameron Carpenter fins a la presentació del nou orgue, ITO, que ha construït per utilitzar a les seves gires. Un documental al voltant de la vida d’un visionari a la recerca de la llibertat artística, que fa d’epíleg del Festival Beefeater In-Edit (entrades: 5 euros; concert i documental, a partir de 22 euros).