Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

El monstre al laberint
Jonathan Dove / Alasdair Middleton

Descripció

Fitxa artística

Marc Sala (Tenor) Teseu
Gemma Coma-Alabert (Mezzo soprano) Mare
Toni Marsol (Baríton) Dèdal
Lluís Homar, Veu en off Rei Minos
Quim Giron Minotaure

Orfeó Català (direcció: Simon Halsey; subdirecció: Pablo Larraz)
Cor Jove de l’Orfeó Català (direcció: Esteve Nabona)
Cor de Noies de l’Orfeó Català (direcció: Buia Reixach i Feixes)
Cor Infantil de l’Orfeó Català (direcció: Glòria Coma i Pedrals)
Cor Mitjans de l’Orfeó Català (direcció: Glòria Fernàndez)
Cor Petits de l’Orfeó Català (direcció: Mercè Pi)
Cors Juvenil i Novaura del Clavé XXI (direcció: Glòria Fernàndez)
Jove Orquestra Nacional de Catalunya JONC (direcció: Manel Valdivieso)

Constanza Brnčić, Direcció artística, posada en escena i coreografia
Simon Halsey, Direcció musical

Programa

J. Dove:  El monstre al laberint
Llibret: Alasdair Middleton 
Traducció al català: Marc Rosich 

Detalls

Cantants i músics de totes les edats participen en una proposta participativa que porta a escena la història de Teseu i el Minotaure, convertida en una òpera.

El projecte va ser un encàrrec de la London Symphony Orchestra (LSO), la Berliner Philharmoniker i el Festival d’Aix-en-Provence, que van demanar al compositor Jonathan Dove una creació contemporània que pogués ser representada per un repartiment mixt, amb cantants professionals i aficionats, i que deixés espai també a joves intèrprets dels diferents països on es representés. Perquè el muntatge va néixer amb la intenció que pogués tenir diferents posades en escena en països i en idiomes diversos, amb característiques pròpies en cada ocasió. Reprenen el projecte a Barcelona els músics de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i els Cors de l’Orfeó Català, acompanyats de tres solistes i, és clar, de tot de cantaires aficionats que en les setmanes prèvies a la representació han rebut una preparació prèvia. A més, intèrprets joves i un artista de circ s'afegiran a la representació al costat dels músics professionals.

Tots plegats expliquen una història senzilla: el mite de Teseu i el Minotaure. Minos, el rei de Creta, té al seu palau un laberint a l'interior del qual viu un monstre terrible, meitat home, meitat brau, que s'alimenta de carn humana. I com que Minos ha vençut Atenes en una batalla, reclama que cada any la ciutat li enviï un grup de joves per alimentar el seu monstre. Per posar fi a les sanguinàries exigències de Minos, el jove Teseu, un atenenc més, s'afegeix al grup de nois i noies destinats a ser víctimes del monstre. I en endinsar-se al laberint trobarà la manera d'acabar amb la criatura i salvar la vida dels seus companys d'aventura.

Una creació d'òpera col·lectiva i participativa que posa en contacte el món professional i l'amateur i els fa participar en un muntatge escènic que té tant d'experiència artística com d'aventura humana.

Informació i entrades

Sessions de l'obra

  • 15 Juliol 2018
    Dg
    22:00 h
    Barcelona - Teatre Grec

Informació de l'obra

Preus:de 15 a 30 €
Durada:60 minuts (aprox)
Organitzen:Grec Festival de Barcelona i Fund.Orfeó Català-Palau de la Música

Compartir