El Quartet Gerhard estrena una obra de Salvador Brotons al Petit Palau

El proper dilluns, 24 d’octubre (20.30 h, Petit Palau), el Quartet Gerhard estrenarà en el marc del cicle Intèrprets Catalans el Quartet núm. 2 de Salvador Brotons, compositor convidat del Palau de la Música Catalana aquesta temporada i de qui enguany s’estrenaran tres peces. El Quartet Gerhard, creat fa sis anys i format per Lluís Castán i Judit Bardolet (violins), Miquel Jordà (viola) i Jesús Miralles (violoncel), estrenarà l’obra de Brotons en un concert que inclou peces de Mozart, Gerhard i Smetana.

Obrirà la vetllada el Quartet núm. 14, KV 387 de W. A. Mozart, joia de la música de cambra i obra de maduresa que resumeix el geni del compositor. A continuació s’interpretarà el Quartet núm. 2 de Robert Gerhard, d’un sol moviment, molt imaginatiu i de grans contrastos de color entre instruments. Ja a la segona part s’oferirà el Quartet núm. 2 de Brotons, una partitura de múltiples efectes i contrastos tècnics en els dos primers moviments; més lent i líric el tercer, i energètic i canviant el darrer, que troba en el ritme el recurs propi per mantenir-se actiu i atent. Clourà la sessió el Quartet núm. 1, en Mi menor, “de la Meva Vida” de B. Smetana, una obra amb quatre moviments que expliquen moments cabdals de la vida privada i musical del compositor.

El Quartet Gerhard, guanyador entre d’altres del Premi El Primer Palau 2012, és una de les joves i amb més talent de les formacions de cambra del país. El seu treball impecable, especialment en el so, i la manera d’entendre què ha de ser un quartet de corda estable són els aspectes principals del seu reconeixement i la seva projecció. La formació ha participat amb gran èxit als festivals Mozartfest de Würzburg, Davos, Ais de Provença, Verbier, Schubertíada de Vilabertran i Torroella de Montgrí, així com a les temporades de cambra d’Stadt-Casino Basilea, Bordeus, Auditori de Barcelona i Palau de la Música Catalana.

El concert obre la temporada 2016-17 del cicle Intèrprets Catalans, creat amb la voluntat de donar visibilitat a un seguit de músics i formacions de casa nostra.