Equip artístic

Esteve Nabona, director del Cor Jove, i Anna Fernàndez Torres, pianista, aconsegueixen amb el seu treball en equip que el Cor Jove de l'Orfeó Català es caracteritzi com un col·lectiu il·lusionat i compromès.

Amb els objectius de l'excel·lència artística i el compromís humà, Esteve Nabona i Anna Fernández Torres treballen la cohesió del grup i la seva formació artística, tot proposant-los una experiència musical de qualitat.

Esteve Nabona, director

"Ser al capdavant del Cor Jove de l'Orfeó Català significa poder fer música amb l'energia i la il·lusió al servei de la sensibilitat i el rigor. En un cor de les característiques del nostre, el creixement i l'afany constant de superació fan que poques coses siguin impossibles."

Ha estat director del Cor de Cambra Ars Subtilior (1986-1992), Cor Albada de l’Agrupació Cor Madrigal (1995-2007), Ensemble Vocal Cambra 16 (1998-2005), Cor de la Universitat Ramon Llull (2006-2012) i Cor Jove dels Països Catalans (2010-2015). Entre els anys 2000 i 2006 va ser director assistent del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. Actualment compagina la direcció del Cor Jove de l’Orfeó Català amb la direcció de l’Escola Coral de l’Orfeó Català i del projecte social i educatiu Clavé XXI.

Com a director ha ofert concerts arreu dels Països Catalans, i a Castella, Euskadi, Portugal, França, Itàlia, Bèlgica, Holanda, Luxemburg, Alemanya, Àustria i la República Txeca. També ha dirigit diversos tallers corals a Catalunya, Xile, Illes Canàries, Andalusia, Euskadi i Astúries. En produccions per a cor i orquestra ha dirigit l’Orquestra Simfònica del Vallès, Orquestra de Cambra Terrassa 48, Orquestra Joves Intèrprets dels Països Catalans, Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, Orquestra Barroca Catalana, Ensemble Méridien, Orquestra Camera Musicae i Orquestra Barroca Ars Musicae.

Anna Fernàndez Torres, pianista

Inicià els estudis musicals a l’Acadèmia Marshall de Barcelona i posteriorment ingressà al Conservatori Professional de Música de Badalona per cursar-hi el grau professional de piano i flauta travessera. Finalitzà els estudis de grau superior de piano al Real Conservatorio Superior de Música de Madrid amb matrícula d’honor i durant aquest període compaginà els estudis amb la tasca de pianista correpetidora al Teatro Español de Madrid i també guanyà diversos concursos nacionals de piano, tot destacant el primer premi del Concurs Antón García Abril de Terol.

Un any després guanyà la plaça d’interina com a pianista acompanyant del Coro Nacional de España, dirigit per Joan Cabero i Miguel Ángel Cañamero. Durant aquest temps treballà també amb els directors Rafael Frühbeck de Burgos, Josep Pons, Jesús López Cobos, Antoni Ros Marbà, Jordi Bernàcer, Mireia Barrera i Pablo González i ho compaginà amb els concerts de temporada de l’Orquesta Nacional de España.

Cursà estudis de màster al MUK de Viena, en l’especialització de correpetició d’òpera amb Kristin Okerlund i formà part de l’equip de pianistes acompanyants del Salzburg Festspiel del 2015, en què treballà durant els assajos del Cor de l’Òpera de Viena. A Roma va formar part de l’acadèmia d’òpera del Teatro dell’Opera di Roma, com a maestro collaboratore durant una temporada.

Actualment és pianista del Cor Jove de l’Orfeó Català i pianista acompanyant del Departament de Vent del Conservatori Superior de Música del Liceu.