Equip artístic

Esteve Nabona, director del Cor Jove, i Pau Casan, pianista, aconsegueixen amb el seu treball en equip que el Cor Jove de l'Orfeó Català es caracteritzi com un col·lectiu il·lusionat i compromès.

Amb els objectius de l'excel·lència artística i el compromís humà, Esteve Nabona i Pau Casan treballen la cohesió del grup i la seva formació artística, tot proposant-los una experiència musical de qualitat.

Esteve Nabona, director

"Ser al capdavant del Cor Jove de l'Orfeó Català significa poder fer música amb l'energia i la il·lusió al servei de la sensibilitat i el rigor. En un cor de les característiques del nostre, el creixement i l'afany constant de superació fan que poques coses siguin impossibles."

Ha estat director del Cor de Cambra Ars Subtilior (1986-1992), Cor Albada de l’Agrupació Cor Madrigal (1995-2007), Ensemble Vocal Cambra 16 (1998-2005), Cor de la Universitat Ramon Llull (2006-2012) i Cor Jove dels Països Catalans (2010-2015). Entre els anys 2000 i 2006 va ser director assistent del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. Actualment compagina la direcció del Cor Jove de l’Orfeó Català amb la direcció de l’Escola Coral de l’Orfeó Català i del projecte social i educatiu Clavé XXI.

Com a director ha ofert concerts arreu dels Països Catalans, i a Castella, Euskadi, Portugal, França, Itàlia, Bèlgica, Holanda, Luxemburg, Alemanya, Àustria i la República Txeca. També ha dirigit diversos tallers corals a Catalunya, Xile, Illes Canàries, Andalusia, Euskadi i Astúries. En produccions per a cor i orquestra ha dirigit l’Orquestra Simfònica del Vallès, Orquestra de Cambra Terrassa 48, Orquestra Joves Intèrprets dels Països Catalans, Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, Orquestra Barroca Catalana, Ensemble Méridien, Orquestra Camera Musicae i Orquestra Barroca Ars Musicae.

Pau Casan, pianista

"Formar part de l'Escola Coral de l'Orfeó Català és tot un privilegi! I més concretament del Cor Jove, és una gran responsabilitat i una font d'enriquiment constant poder compartir la música amb els joves cantaires."

Es va formar amb M. Farré, G. Fergus-Thompson i R. Vignoles al Royal College of Music de Londres. Primer premi del 23è Concurs Joan Massià i premi al millor pianista del 22è Premi Ciutat de Berga, ha actuat a Espanya, França, Portugal, Dinamarca, Alemanya, Finlàndia, el Regne Unit i Colòmbia. Té un CD amb obres de piano solista i acompanyant la soprano A. Mateu (Columna Música).

Compagina l’activitat concertística amb la docència al Conservatori Superior de Música del Liceu i col·labora habitualment amb el Gran Teatre del Liceu. És el pianista del Cor Infantil i del Cor Jove de l’Orfeó Català.