Equip artístic

La complicitat musical i artística entre la directora del cor, Buia Reixach, i el pianista, Josep Surinyac, s'ha retrobat al Palau per liderar el projecte del Cor de Noies. Aquest tàndem garanteix la sòlida formació de les cantaires motivant-les i conduint-les durant la seva estada al cor.

L'objectiu de directora i pianista és que les noies se sentin part d'un col·lectiu compromès amb un alt nivell de qualitat musical, la solidaritat entre els seus membres i la projecció del cant coral femení, essent un cor de referència.

Buia Reixach i Feixes, directora

"Dirigir el Cor de Noies de l'Orfeó Català és un gran privilegi per a mi. És molt gratificant ser al capdavant d'un grup de persones implicades, responsables i compromeses que regalen part del seu temps lliure per donar vida a un projecte comú: fer música. El Palau els dóna molt, certament, i elles ho retornen en forma de música viscuda des de molt endins, i fent vibrar el públic que les ve a escoltar arreu. El treball amb gent jove –que té els sentiments a flor de pell– esdevé un gran regal per a mi, setmana rere setmana."

Començà els estudis musicals a l’Escola de Música de Torelló. Realitzà estudis de cant amb Cori Casanova, Myriam Alió i Dolors Aldea. Va ser membre de la Capella de Música de Santa Maria del Mar i va participar en diversos projectes amb La Xantria, que dirigeix Pere Lluís Biosca. Va estudiar direcció amb Josep Vila i Casañas, Mireia Barrera i Xavier Sans. Ha estat directora de la Coral Infants Alegres de Torelló, Coral Cervià de Torelló, Coral Serpencanta de Manlleu, Cor d’Homes d’Osona, Cor de Pares i Mares de l’Escola Coral de l’Orfeó Català i Nàiades – Cor de Noies.

Ha treballat en projectes educatius de l’Escola Coral de l’Orfeó Català per impulsar el cant coral –a Bombai (2010) i al Camerun (2011)– i des del 2014 és la directora artística del projecte Cantem Junts, que es realitza biennalment en escoles de primària de la comarca d’Osona i que aplega vuit-cents nens i nenes en un concert. Actualment dirigeix els cors de l’Escola de Música de Manlleu i des de l’any 2007 dirigeix el Cor de Noies de l’Orfeó Català.

Josep Surinyac, pianista

"Treballar amb el Cor de Noies és una oportunitat privilegiada de treballar amb un equip potent i enriquidor. És fantàstic acompanyar les noies en aquest procés de descoberta de la seva pròpia veu, del repertori i de la sensació de pertànyer a un cor."

Nascut a Torelló (Barcelona), hi inicià els estudis musicals amb Montserrat Serra. Va obtenir el títol superior de piano i música de cambra pel Conservatori de Barcelona amb Maria Jesús Crespo i Àngel Soler i posteriorment amplià estudis a la Guildhall School of Music de Londres amb Graham Johnson. Ha estat premiat en diversos concursos de cambra nacionals i internacionals.

El seu interès pel repertori vocal l’ha portat a col·laborar amb cantants com Dolors Aldea, David Alegret, Nancy Argenta, Lynn Dawson, Jordi Domènech, Enric Martínez-Castignani, Marisa Martins, Inés Moraleda, Maria Lluïsa Muntada, Roger Padullés, Stefano Palatchi, Raquel Pierotti, Arianna Savall, Peter Udland o Lluís Vilamajó, entre d’altres, i com a acompanyant ha actuat en diferents ciutats espanyoles i a diversos països europeus, a més d’Israel, els Estats Units i el Japó.

La seva discografia més recent inclou dos CD amb música vocal de Granados i Toldrà junt amb Maria Lluïsa Muntada i Winterreise de Schubert amb Enric Martínez-Castignani. En diverses ocasions ha estat convidat a participar a la Schubertíada a Vilabertran per acompanyar els recitals de Marisa Martins, amb un notable èxit de públic i crítica. També ha estat convidat en diverses ocasions a actuar al Life Victoria Festival.

Actualment és el pianista del Cor de Noies de l’Orfeó Català, que dirigeix Buia Reixach, i imparteix classes de lied i música de cambra a l’ESMUC i al Conservatori del Liceu. Igualment, ha estat convidat en diverses ocasions per la Fundació “la Caixa” per acompanyar les masterclasses de cant de Nancy Argenta o Lynn Dawson en el marc del Curs d’Interpretació Històrica impartit en diferents ciutats espanyoles.