Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Equip artístic

Pablo Larraz, sotsdirector

Des del 2010 és el sotsdirector de l'Orfeó Català i el coordinador i responsable pedagògic de la formació vocal i musical que en reben els cantaires. Tots els cantaires de l'Orfeó reben classes periòdiques de tècnica vocal individuals subvencionades per l'Orfeó i impartides per un equip de professors coordinat i liderat per Pablo Larraz. Com a sotsdirector de l'Orfeó, i en coordinació amb Simon Halsey, realitza la preparació i execució d'assajos i concerts quan cal.

Nascut a Jaca (Osca), inicià els estudis musicals a la seva ciutat natal. A Barcelona estudià el magisteri musical a la UAB i piano amb Carme Poch al Conservatori Municipal, on obtingué la titulació superior el 2003. El seu interès per la música vocal el portà a formar part d’alguns cors importants (Orfeó Gracienc, Coral Cantiga, Coro de Voces Al Aire Espanyol de Saragossa...). També ha col·laborat amb el Cor de Cambra del Palau, Coral Sant Jordi, Cor Lieder Càmera i Coro Barroco de Andalucía. Ha tingut l’oportunitat de treballar amb Mireia Pintó, Francesc Garrigosa i Lambert Climent i actualment és alumne de Marta Mathéu. Després d’uns anys dedicats a l’ensenyament a l’escola primària i als cors infantils, accedí als estudis de direcció coral a l’ESMUC, on treballà amb Josep Vila i Johan Duijck, estudis que finalitzà el 2010.

Actualment dirigeix el Cor de Cambra de la Diputació de Girona (des del 2008) i el Cor Juvenil Albada de l’Agrupació Cor Madrigal (des del 2007). Des del 2010 és l’assistent del director de l’Orfeó Català, a més de ser el coordinador i responsable pedagògic de la formació vocal i musical que reben els seus cantaires. Durant aquest període dedicat a la direcció ha abordat algunes de les obres més representatives del repertori clàssic, com el Requiem de Mozart (2010), Gloria de Vivaldi (2008 i 2011), alguna Missa brevis de Haydn, així com cantates de Bach i Membra Jesu Nostri de Buxtehude (interpretada l’any 2010 a la basílica de Montserrat en els actes de Setmana Santa amb el Cor de Cambra de Girona).

Josep Buforn, pianista

Nascut a Barcelona, va estudiar al Conservatori Superior de Música del Liceu. Va fer els estudis de piano a The Associated Board of the Royal School of Music (Anglaterra) i al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona amb Maria Jesús Crespo. Ha rebut classes magistrals de Luiz de Moura Sousa, Nina Drath, Nina Svetlanova i Peter Bithell.

Va guanyar el primer premi del Concurs de Joves Intèrprets de Vilafranca del Penedès i també del I Concurs de Piano Ricard Viñes de Lleida. Recentment ha obtingut el premi al millor pianista acompanyant estatal al Certamen Intercentros de Madrid.

Amb una àmplia experiència com a pianista repertorista, acompanyant i en música de cambra, igualment ha col·laborat amb l'Orquestra Simfònica del Vallès, Jove Orquestra Nacional de Catalunya, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i amb la Banda Municipal de Barcelona.

Va actuar a Mèxic amb l'òpera La serva padrona de Pergolesi. I amb la violista Rivka Golani en el marc del 5è Curs Internacional de Música de Tarragona. El 2007 va participar en l'estrena d'African Sanctus de Fred Sjöberg a l'Auditori de Barcelona i a Andorra. Va col·laborar amb Harry Christophers en els Coronation Anthems de Händel. El juliol de 2011 va interpretar el Concert núm. 9 per a piano i orquestra de Mozart acompanyat per l'Orquestra de Cambra Terrassa 48 al Palau de la Música Catalana. També col·labora habitualment amb el Cor Vivaldi dirigit per Òscar Boada. Ha actuat a Alemanya, Àustria, Jordània i Croàcia.

Ha enregistrat un recull d'obres de Falla, Granados, Mompou i Amargós amb la soprano Olga Serra, i l'Stabat Mater d'Alberto García Demestres.

Actualment és repertorista i professor de piano i música de cambra al Conservatori del Liceu i col·labora amb el Cor del Gran Teatre del Liceu i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. Ha estat pianista del Cor Jove de l'Orfeó Català de 2001 fins 2016 i actualment és le pianista titular de l'Orfeó Català.