Equip artístic

Simon Halsey, director artístic

Halsey ocupa un lloc únic al món de la música clàssica. És l’assessor de cant coral de confiança dels millors directors, orquestres i cors del món, així com un ambaixador del cant coral per a amateurs de qualsevol edat, habilitat i origen. Amb l’objectiu de convertir el cant en una part central de les institucions de categoria mundial amb les quals col·labora, ha contribuït de manera important a l’hora d’elevar el nivell del cant simfònic arreu d’Europa.

Ocupa diversos càrrecs al Regne Unit i a Europa: és director coral de l’Orquestra i el Cor Simfònics de Londres, director coral del Cor de l’Orquestra Simfònica de la Ciutat de Birmingham, director artístic dels cors de l’Orfeó Català i assessor artístic del Palau de la Música Catalana, director artístic del Programa del Cor de la Joventut de l’Orquestra Filharmònica de Berlín, director del BBC Proms Youth Choir, assessor artístic del Cor del Schleswig-Holstein Musik Festival, director honorífic del Rundfunkchor de Berlín i professor i director d’activitats corals a la Universitat de Birmingham.

Entre els nombrosos guardons de Halsey figuren tres Grammys, pels seus enregistraments amb el Rundfunkchor de Berlín. L’any 2015 va rebre el títol de Comandant de l’Orde de l’Imperi Britànic, l’any 2014 va ser guardonat amb la Medalla de la Música de la Reina i l’any 2011 va rebre l’Orde al Mèrit de la República Federal Alemanya en senyal de reconeixement per la seva extraordinària contribució a la música coral a Alemanya.

Nascut a Londres, Simon Halsey va cantar als cors del New College d’Oxford i del King’s College de Cambridge, i va estudiar direcció a la Royal College of Music de Londres.

Pablo Larraz, Director principal

Inicià els estudis musicals a Jaca (Osca), la seva ciutat natal. A Barcelona estudià magisteri musical a la UAB i piano amb Carme Poch al Conservatori Municipal, on obtingué la titulació superior el 2003. El seu interès per la música vocal el portà a formar part d’alguns cors destacats, com l’Orfeó Gracienc, la Coral Cantiga i Vozes de Al Ayre Español de Saragossa. També ha col·laborat amb el Cor de Cambra del Palau, Coro Barroco de Andalucía i diferents grups de música antiga. Després d’uns anys dedicats a l’ensenyament a l’escola primària i cors infantils, accedí als estudis de direcció coral a l’ESMUC, on treballà amb Josep Vila i Johan Duijck, estudis que finalitzà el 2010.

Actualment dirigeix el Cor de Cambra de la Diputació de Girona (des del 2008) i el Cor Jove del Conservatori de Girona (des del 2013). Des del 2010 és l’assistent del director de l’Orfeó Català, a més de ser el coordinador i responsable pedagògic de la formació vocal i musical que reben els seus cantaires. Igualment, és membre de l’equip tècnic de la Federació de Cors Joves de Catalunya.

Els darrers anys ha iniciat la seva carrera com a tenor solista, especialitzat en el repertori barroc. L’any 2014 va guanyar la Beca Bach, ha interpretat més d’una vintena de cantates de J. S. Bach, el rol d’Evangelista de l’Oratori de Nadal del mateix compositor i diversos oratoris i obres de Händel, Carissimi i Mozart, entre d’altres. Aquest darrer curs ha finalitzat els estudis superiors de cant històric a l’ESMUC sota la tutela de Lambert Climent.

Pau Casan, pianista

Es va formar amb M. Farré, G. Fergus-Thompson i R. Vignoles al Royal College of Music de Londres. Primer premi del 23è Concurs Joan Massià i premi al millor pianista del 22è Premi Ciutat de Berga, ha actuat a Espanya, França, Portugal, Dinamarca, Alemanya, Finlàndia, el Regne Unit i Colòmbia. Té un CD amb obres de piano solista i acompanyant la soprano A. Mateu (Columna Música).

Compagina l’activitat concertística amb la docència al Conservatori Superior de Música del Liceu i col·labora habitualment amb el Gran Teatre del Liceu. És el pianista del Cor Infantil i de l’Orfeó Català.