Equip artístic

Glòria Fernández condueix aquest col·lectiu de cantaires en una edat molt receptiva per un aprenentatge continuat. Els nens i nenes han de saber enfrontar-se a un concert, i és la Glòria, juntament amb la pianista Laia Armengol, qui els prepara perquè se sentin segurs i gaudeixin de l'oportunitat que suposa oferir al públic tot allò que han après en grup.

Glòria Fernández, directora

"Ser directora del Cor Mitjans de l'Orfeó Català t'aporta una gran satisfacció, ja que els cantaires t'encomanen la seva vitalitat. Els nens son tan enèrgics i creatius que cada classe és com obrir un llibre, no saps mai quina sorpresa t'espera a la pàgina següent."

Va fer els estudis musicals als conservatoris de Tarragona i de Vila-seca, on s’especialitzà en cant amb Mercè Obiols i Charo García, i finalitzà el grau mitjà amb menció d’honor. Va obtenir el títol de grau superior en l’especialitat de direcció coral a l’Escola de Superior de Música de Catalunya (ESMUC), on estudià direcció amb Pierre Cao i Johan Duijck, cant amb Margarida Natividade i lied amb Assumpta Mateu i Francisco Poyato. Va exercir com a professora titulada del mètode pedagogicomusical Jaques-Dalcroze a l’Institut Joan Llongueres de Barcelona.

Ha format part de diversos grups com a cantant, entre els quals el cor Arsys Bourgogne, dirigit per Pierre Cao; La Capella Reial de Catalunya, dirigida per Jordi Savall; Capilla Hispanoflamenca, Canto Coronato, Arte Psalentes, Musica Reservata, La Xantria i el Cor Madrigal, dirigit per Mireia Barrera.

Ha impartit classes de direcció coral a la Federación Aragonesa de Coros i a la Fundació Meli Mehta de Bombai. Ha dirigit diverses corals, com Els Rossinyols de Tarragona, Geriona de Girona, el Cor Aura de l’Escola de Música del Palau, Mos Cantars de Tarragona i la Jove Cantoria de Barcelona. Actualment és la directora del Cor Novaura.

Ha participat en projectes educatius de l’Escola Coral de l’Orfeó Català per impulsar el cant coral: a Bombai l’estiu del 2010 i al Camerun el setembre del 2011. Des del 2011 també forma part del projecte social Clavé XXI, de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, i actualment dirigeix el Cor Infantil i el Cor Juvenil del projecte Clavé XXI.

Des del setembre del 2007 és la directora del Cor Mitjans de l’Orfeó Català.

Laia Armengol, pianista

"Participar en la formació d'aquests nens és una de les feines més gratificants que he fet mai. Tocar amb ells i sentir la música plegats és indescriptible."

Nascuda a Barcelona (1981), s’inicià en la formació musical als sis anys a l’Escola Coral de l’Orfeó Català. Estudià piano amb Àngel Soler i Diana Baker. El 2002 es llicencià pel Conservatori Superior de Música de Barcelona i es traslladà a Londres per rebre classes de Yonty Solomon i Douglas Finch al Trinity College of Music de Londres, on va seguir un postgrau com a pianista acompanyant i un màster en interpretació com a solista. També ha rebut els consells de Miquel Farré, Mark Hastings, Francisco Poyato, Josep Colom, Eugene Asti, Roger Vignoles i George Hadjinikos, entre d’altres.

Ha estat distingida com a solista i com a músic de cambra en diversos concursos, com el Leonard Smith and Felicity Young Duo Competition i el John Halford Piano Competition, entre d’altres.

Com a solista i pianista acompanyant ha actuat a Espanya i Anglaterra. Actualment és intèrpret de música de cambra i pianista acompanyant de cantants solistes i cors.

Ha enregistrat per a Columna Música el CD La fragua de luna per a flauta i piano, de la col·lecció discogràfica “Joves Intèrprets” de Joventuts Musicals d’Espanya i recentment ha enregistrat el disc Músiques elèctriques amb el Morphosis Ensemble (Ins Records), ensemble especialitzat en música contemporània. Ha treballat com a pianista acompanyant en el projecte educatiu de l’Escola Coral de l’Orfeó Català per impulsar el cant coral a Yaoundé (Camerun).

En el vessant pedagògic ha treballat al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, a l’Escola Municipal de Música Can Ponsic i actualment ho fa a l’Escola Coral de l’Orfeó Català i a l’IEA Oriol Martorell.