Equip artístic

Mercè Pi és, des del 2002, la directora del Cor Petits de l'Orfeó Català. La seva feina és assentar les bases de la formació dels nens i nenes nouvinguts a l'Escola Coral, que tot just s'inicien en un viatge musical que els portarà molt lluny. És una tasca intensa i engrescadora que comparteix amb la pianista Laia Armengol.

Mercè Pi, directora

"És un gran regal poder treballar amb els nens de Cor Petits, per l'alegria que encomanen i les ganes d'aprendre a cantar millor cada dia, i amb un entusiasme que no té preu. Per a mi és un aliment vital. Jo no ho canviaria per res!"

Cursà els estudis musicals al Conservatori de Badalona, on obtingué les titulacions professionals de cant i solfeig i el títol superior de pedagogia musical. Amplià estudis en diversos cursos internacionals de cant i cursos de pedagogia musical, com són els mètodes Willems, Dalcroze i Orff, entre d’altres. També ha realitzat estudis de clarinet modern.

Sempre ha compaginat la tasca pedagògica amb la de cantant, tot formant part de diverses agrupacions corals. Ha estat membre del Cor Lieder Càmera, fundat per Josep Vila i Casañas, i ha col·laborat amb la Capella de Santa Maria del Mar i el Cor Madrigal.

Des del 1992 és professora a l’EMM de Premià de Mar. I des del 2002 és membre de l’equip pedagògic de l’Escola Coral de l’Orfeó Català com a directora del Cor Petits i professora de llenguatge musical. Ha treballat en projectes educatius de l’Escola Coral per impulsar el cant coral, a Bombai i al Camerun. Des del 2012 col·labora en el projecte social Clavé XXI de l’Escola Coral al Districte de Ciutat Vella de Barcelona.

Laia Armengol, pianista

"Participar en la formació d'aquests nens és una de les feines més gratificants que he fet mai. Tocar amb ells i sentir la música plegats és indescriptible."

Nascuda a Barcelona (1981), s’inicià en la formació musical als sis anys a l’Escola Coral de l’Orfeó Català. Estudià piano amb Àngel Soler i Diana Baker. El 2002 es llicencià pel Conservatori Superior de Música de Barcelona i es traslladà a Londres per rebre classes de Yonty Solomon i Douglas Finch al Trinity College of Music de Londres, on va seguir un postgrau com a pianista acompanyant i un màster en interpretació com a solista. També ha rebut els consells de Miquel Farré, Mark Hastings, Francisco Poyato, Josep Colom, Eugene Asti, Roger Vignoles i George Hadjinikos, entre d’altres.

Ha estat distingida com a solista i com a músic de cambra en diversos concursos, com el Leonard Smith and Felicity Young Duo Competition i el John Halford Piano Competition, entre d’altres.

Com a solista i pianista acompanyant ha actuat a Espanya i Anglaterra. Actualment és intèrpret de música de cambra i pianista acompanyant de cantants solistes i cors.

Ha enregistrat per a Columna Música el CD La fragua de luna per a flauta i piano, de la col·lecció discogràfica “Joves Intèrprets” de Joventuts Musicals d’Espanya i recentment ha enregistrat el disc Músiques elèctriques amb el Morphosis Ensemble (Ins Records), ensemble especialitzat en música contemporània. Ha treballat com a pianista acompanyant en el projecte educatiu de l’Escola Coral de l’Orfeó Català per impulsar el cant coral a Yaoundé (Camerun).

En el vessant pedagògic ha treballat al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, a l’Escola Municipal de Música Can Ponsic i actualment ho fa a l’Escola Coral de l’Orfeó Català i a l’IEA Oriol Martorell.