Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Estrena europea de 'Considering Matthew Shepard' (21/10/2017)

El dissabte 21 d’octubre de 2017, l’Orfeó Català, el  Cor Jove i el Cor de Noies de l’Orfeó Català, dirigits per Simon Halsey, van protagonitzar el concert inaugural de la temporada 2017-18 de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana amb l’estrena europea de l’obra Considering Matthew Shepard de Craig Hella Johnson. Basada en la història real de l’assassinat del jove Matthew Shepard, els paral·lelismes amb el martiri i la mort de Crist i una música amable però impactant i colpidora fan d’aquesta obra una autèntica Passió moderna. Una obra de grans dimensions que va suposar un nou repte artístic per als cors, una nova incursió en el repertori coral contemporani i novament un lloc destacat en la programació del Palau de la Música Catalana.

Al costat dels cors del Palau, hi van intervir com a solistes vocals Marta Mathéu, Marina Rodríguez Cusí, Manu Guix i Joan Martín-Royo, amb la col·laboració especial d’Els Amics de les Arts i Big Mama Montse. Aquesta primera audició a Europa de l’obra de Hella Johnson també va comptar amb una posada en escena a càrrec de La Brutal (David Selvas i Norbert Martínez), que va incloure videoprojeccions. I la intervenció de l’artista visual David Espinosa, que amb les seves miniatures va recrear la història de Matthew, amb diferents personatges, entre els quals destacà la figura del pare, que va tenir el suport de la veu en off de l’actor Lluís Soler.

Us deixem algunes imatges del concert del fotògraf Lorenzo di Nozzi.