Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Exposició “La senyera de l’Orfeó Català. Símbol de la seva identitat”
Acte inaugural

Descripció

Senyera

Fitxa artística

Mariona Carulla, presidenta de l’Associació Orfeó Català i de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana; 
Elisabet Cerdà, restauradora del Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa;
Marta Grassot, responsable del Centre de Documentació de l’Orfeó Català

Detalls

Amb motiu de la restauració de la senyera de l’Orfeó Català, el Centre de Documentació de l’Orfeó Català (CEDOC) presenta l’exposició “La senyera de l’Orfeó Català. Símbol se la seva identitat”, que es podrà visitar al Foyer del Palau de la Música Catalana del 26 de setembre al 17 de desembre de 2017.

En cinc àmbits diferents, la mostra explica –amb documents històrics de l’època i fotografies– la història de l’ensenya, dissenyada per l’arquitecte Antoni Gallissà. L’exposició inclou aspectes d’aquest símbol com a obra modernista afí al Palau de la Música Catalana, així com de la realització del seu disseny, la confecció i el simbolisme que n’amaga la iconografia.

L’exposició també recorda l’acte extraordinari de benedicció de la senyera, que va tenir lloc al monestir de Montserrat l’11 d’octubre de 1896, amb la intervenció del bisbe Josep Morgades, i l’estrena de l’himne de l’Orfeó Català, El cant de la senyera, el mateix dia.

A més a més, la mostra dedica un espai al protagonisme de la senyera de l’Orfeó Català com a representació de l’esperit de l’entitat, així com el seu paper i presència als actes, concerts i viatges artístics al llarg dels més de 125 anys d’història del cor.

A la mostra es podrà veure la senyera restaurada, duta a terme pel Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa. I de manera excepcional, una peça artística de l’arquitecte Antoni Gallissà; es tracta d’una obra molt poc coneguda, una pintura sobre tela amb la reproducció exacta del motiu central de la senyera. La peça pertany a la col·lecció privada de la família de Moragas i Spà, descendents de Gallissà. Finalment, l’exposició ofereix un petit recull d’algunes senyeres d’orfeons catalans que van ser fundats inspirant-se en l’Orfeó Català i que també van tenir la seva pròpia ensenya i el seu propi himne.

Informació i entrades

Sessions de l'obra

  • 26 Setembre 2017
    Dt
    18:00 h
    Sala d'Assaig de l'Orfeó Català

Informació de l'obra

Preus:Entrada gratuïta. Aforament limitat
Durada:45 minuts (aprox)
Organitza:Centre de Documentació de l'Orfeó Català

Compartir