Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

La Novena de Beethoven
Orfeó Català & OCM

Descripció

20200921-9aBeethovenOCM

Fitxa artística

Marta Mathéu, soprano
Tànit Bono, mezzosoprano
Marc Sala, tenor
Josep-Ramon Olivé, baríton
Orfeó Català
Orquestra Simfònica Camera Musicae
Tomàs Grau, director

Programa

L. van Beethoven: Simfonia núm. 9, op. 125

Detalls

GERMANS, FORA TRISTESES!

La Novena simfonia de Ludwig van Beethoven ha estat protagonista en moments destacats de la història. La commemoració de la caiguda del mur de Berlín, o els actes de proclamació de la Segona República Espanyola amb Pau Casals al capdavant, són alguns dels esdeveniments on es va interpretar públicament. No és d’estranyar que des del 1985, una adaptació de Herbert von Karajan sigui l’himne oficial de la Unió Europea i que des del 2003 aquesta partitura sigui Patrimoni de la Humanitat.

Musicalment, la darrera simfonia de Beethoven és plena de novetats per a l’època, fet que la converteix en una obra revolucionària, moderna i plenament romàntica. És molt més extensa que les anteriors, i a l’orquestració trobem ja instruments poc habituals com el flautí, el contrafagot, el trombó baix o el triangle. Però la gran revolució està al 4t moviment: a banda d’una innovadora introducció per part de la percussió,  el final d’aquesta obra inclou una part coral amb el text Oda a l’Alegria de Friedrich von Schiller.

Després de la interpretació de les vuit simfonies anteriors, l’OCM inicia temporada juntament amb l’Orfeó Català, i celebra l’Any Beethoven amb una de les obres més importants de la història de la música. Una exaltació a la fraternitat entre els pobles del món, ara més vigent que mai. 

Abraceu-vos, homes, ara! Un gran bes inflama els cels.

Informació i entrades

Sessions de l'obra

  • 21 Setembre 2020
    Dl
    20:00 h
    Sala de Concerts

Informació de l'obra

Preus:de 18 a 56 €
Durada:80 minuts (aprox) - Sense pausa
Organitza:Orquestra Simfònica Camera Musicae

Compartir