Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Orfeó Català i Orfeó Manresà
125 anys de Les Bases de Manresa

Descripció

Orfeó Català 2017

Fitxa artística

Orfeó Català (Simon Halsey, director)
Orfeó Manresà (Lluís Arguijo, director)
Josep Buforn, piano
Pablo Larraz, director

Detalls

Les Bases de Manresa aprovades ara fa poc més de 125 anys, es un dels primers documents del catalanisme polític que n’ha esdevingut símbol fins els nostres dies. S’hi parlava del poder de Catalunya, de la seva relació amb l’estat, d’autogestió, d’organització territorial, de cultura i de llengua, recollint les aportacions de diferents personalitats de la vida social, política i cultural i econòmica del país. Era un moment d’embranzida en què es vivia amb passió l’anomenada renaixença catalana, en el que naixien múltiples iniciatives moltes d’elles vinculades a la cultura com son els cors que us proposen aquest concert a l’escenari del Kursaal, l’Orfeó Català, nascut el 1891 i l’Orfeó Manresà, que naixia el 1901 arran d’un concert precisament de l’Orfeó Català a Manresa que va esperonar diferents membres d’entitats locals a crear un cor a la ciutat a la semblança d’aquell.

 El Kursaal ja ha estat escenari de la commemoració de les Bases de Manresa anteriorment, com l’any 1931 coincidint amb la primera visita de Francesc Macià com a President del govern provisional de la Generalitat.

L’Orfeó Català i l’Orfeó Manresà us ofereixen un concert, per a cor i piano, dissenyat com un breu recull del ric repertori musical del nostre país. A la primera part, les dues formacions centenàries oferiran per separat una mostra de cançons representatives del nostre tresor popular. A la segona, les veus dels dos insignes orfeons s'uniran per interpretar la fantasia simfònica coral ‘El Mirador’ del músic sabadellenc Josep Vila, obra que celebra la diversitat de la música popular i tradicional dels Països Catalans. Estrenada l’any 2003, la peça ens proposa un ampli recorregut per aquest important patrimoni musical, amb fragments de gairebé una quarantena de cançons, algunes de tan conegudes com ‘Muntanyes del Canigó’, ‘La presó de Lleida’, ’Ton pare no té nas’, ‘La dama d’Aragó’, ’El Virolai’ i ‘El cant dels ocells’.

Informació i entrades

Sessions de l'obra

  • 24 Febrer 2018
    Ds
    21:00 h
    Manresa - Teatre Kursaal

Informació de l'obra

Compartir