Palau de la Música Catalana

Logo Associació Orfeó Català

Inaugurat el febrer de 1908, el Palau de la Música Catalana, seu de l'Orfeó Català, és l'única sala de concerts modernista Patrimoni Mundial.

Construït entre el 1905 i el 1908 per l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner com a seu de l'Orfeó Català amb fons procedents de subscripció popular, el Palau de la Música Catalana constitueix un patrimoni simbòlic i sentimental de tot un poble que s'identifica amb la seva història.

La Sala de Concerts −una de les més singulars del món− ha estat durant més de cent anys l'escenari privilegiat de la vida concertística, nacional i internacional, de la ciutat de Barcelona. Aquesta joia arquitectònica del Modernisme català, l'única sala de concerts modernista declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO (4 de desembre de 1997), actualment esdevé un punt de trobada ineludible de la vida cultural i social de Catalunya.

La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, com a gestora única des del gener de 2012, impulsa des dels valors de l'excel·lència, la participació, el compromís social i la catalanitat, l'activitat del cor de la casa: l'Orfeó Català, com també de l'Escola Coral i del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. Actualment, doncs, i mantenint-se com un dels símbols més genuïns de la cultura catalana, el Palau i l'Orfeó, com a institucions dinàmiques i obertes, promouen la música, el cant coral, el coneixement i la difusió del patrimoni i la cohesió social i cultural del país.