Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Projecte Escoles Tàndem

El projecte Escoles-Tàndem és un projecte impulsat per la Fundació Catalunya-La Pedrera, que consisteix en vincular una institució de referència en un àmbit cultural o científic del país, amb un centre escolar d’altra complexitat. A través de la posada en marxa del projecte Tàndem pel projecte 2017-2019, protagonitzat pel Palau de la Música Catalana i l’Escola Pere Vila, sota la supervisió de la Fundació Catalunya-La Pedrera, es vol fomentar la música i concretament la pràctica vocal/coral com l’aspecte central i vertebrador del currículum educatiu del centre educatiu de primària, que està també al districte de Ciutat Vella.

Es pretén que l’escola adquireixi una identitat pròpia al voltant de la veu i del cant coral, que el facin singular i més atractiu, i que contribueixi a millorar la percepció interna i externa del centre. L’objectiu és que la veu i el cant coral siguin l’eix transversal al voltant del qual es treballin les competències bàsiques dels alumnes.

Per aconseguir-ho, es compta amb la implicació dels diversos departaments que integren el Palau de la Música Catalana, encapçalats pel projecte Clavé XXI i els seus directors, així com la participació activa de tota la comunitat escolar, sobretot el professorat del centre, i també les famílies i entorn de l’escola. Només amb l’empoderament de la comunitat escolar es podrà consolidar el procés transformador al centre.

L’objectiu general del projecte és augmentar la motivació i millorar el rendiment acadèmic de tots els alumnes del centre en l’adquisició de competències bàsiques.  Amb la consecució d’aquest objectiu, es vol aconseguir al mateix temps prestigiar el centre educatiu i millorar la dinàmica general del centre.