Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Proposta de modificació dels Estatuts de l'Associació Orfeó Català

Barcelona, 27 de gener de 2014

Benvolguts,

La Junta Directiva de l'Orfeó Català, que tinc l'honor de presidir, vol proposar als socis de l'Entitat una modificació dels estatuts amb l'objectiu de disposar d'una gestió més moderna, àgil i transparent.

En l'esborrany de document, que pot consultar en aquest enllaç, i que està a la seva disposició a la Secretaria de l'Entitat en horari d'oficina, podrà observar els canvis que li proposem. Són els següents:

- Volem ampliar de tres a sis mesos el termini per convocar l'Assemblea General Ordinària que ha d'aprovar anualment la gestió de la Junta Directiva, els pressupostos i els comptes. Val a dir que pràcticament totes les entitats disposen d'aquest temps, que la llei permet, per poder formular els comptes amb les màximes garanties de qualitat.

- Proposem canvis en la dinàmica electoral. Veurà que, per exercir el dret de vot,  s'hi proposa tota una jornada electoral en comptes d'una votació limitada al temps que dura una assemblea.  La finalitat és fomentar la participació. Igualment, la proposta inclou que un notari certifiqui la validesa dels vots emesos per correu, per disposar de la màxima transparència i rigor.

- Impulsem la proposta que les candidatures que es presentin a unes eleccions per escollir una nova Junta Directiva siguin completes. Això vol dir que ho facin havent designat tots els càrrecs, incloent-hi els deu vocals.

- Proposem als socis l'eliminació de la renovació de la meitat de la Junta Directiva cada dos anys. La voluntat és donar continuïtat i coherència al projecte votat pels socis.

- Segons els estatuts actuals, quan es produeix una vacant a la Junta Directiva, el substitut el pot proposar la mateixa Junta o vint socis que coincideixin en un candidat. Amb l'objectiu de no trencar la continuïtat del projecte elegit pels socis, es proposa que sigui només la Junta Directiva qui pugui proposar el substitut, amb la condició d'haver-lo de ratificar en la primera assemblea que se celebri després d'aquest nomenament.

- Finalment, i perquè s'han complert o han quedat obsoletes en el temps, proposem l'eliminació de les disposicions transitòries que preveien els estatuts actuals, i que feien referència a qüestions d'organització de l'Entitat.

Per donar tots els detalls d'aquesta iniciativa, us convidem a assistir a una de les dues sessions informatives que es faran:

  • Dijous, 27 de febrer de 2014, a les 19.00 hores, a la Sala d'Assaig de l'Orfeó Català.
  • Dimecres, 5 de març de 2014, a les 19.00 hores, a la Sala d'Assaig de l'Orfeó Català.

Li preguem que ens confirmi l'assistència trucant al telèfon 93 295 72 13 (Isabel Martínez) o escrivint un correu a socis.orfeocatala@palaumusica.cat.

La proposta de modificació dels estatuts s'haurà de votar en Assemblea Extraordinària de Socis, que se celebrarà durant el mes de març de 2014 i que es convocarà pròximament. El mateix dia se celebrarà l'Assemblea Anual Ordinària.

Moltes gràcies per la seva fidelitat a la institució.

Cordialment,


Mariona Carulla
Presidenta
Orfeó Català