Qui som

Logo Associació Orfeó Català

L'Orfeó Català és un dels principals motors de la cultura i la tradició coral catalanes.

L'Orfeó Català és una associació fundada fa més de 125 anys que té com a seu el Palau de la Música Catalana i que representa un dels principals motors de la cultura i la tradició coral catalanes. L'Associació, sense ànim de lucre, té el seu origen en el cor vocacional fundat el 6 de setembre de 1891 per Lluís Millet i Amadeu Vives, amb una activitat que continua vigent avui dia mitjançant una nodrida programació de concerts i formació en cant coral.

L'Orfeó Català va ser l'impulsor de la construcció i és el propietari de l’edifici del Palau de la Música Catalana, construït entre el 1905 i el 1908 per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner i finançat amb fons procedents de subscripció popular. El Palau de la Música Catalana és una joia arquitectònica del Modernisme català, l'única sala de concerts declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO (4 de desembre de 1997), que actualment constitueix un punt de trobada ineludible de la vida musical i cultural de Catalunya. L'Orfeó Català i el Palau s’han erigit en patrimoni simbòlic i sentimental de tot un poble que s’identifica amb la seva història.

L'Associació Orfeó Català té per objecte, d’acord amb la seva tradició, el foment de la cultura catalana, especialment en l’aspecte musical i amb una atenció preferent a la música coral. L'Associació desenvolupa els seus objectius per mitjà de la Fundació Orfeó Català- Palau de la Música Catalana, que concentra la gestió de tota l’activitat dels cors de l'Orfeó i del Palau de la Música Catalana. La Presidència de la Fundació és ocupada per la mateixa Presidència de l'Associació.

L'Associació es regeix pels seus estatuts, pels acords de l’Assemblea General de Socis, que és l’òrgan sobirà mitjançant el qual s’expressa la voluntat dels socis, i per les decisions de la Junta Directiva, que assumeix la representació i el govern de l’Associació.