Vox Luminis, Freiburger Barockorchester & Meunier
—Passió segons sant Mateu

Descripció

Vox Luminis

Fitxa artística

Cor Infantil de l'Orfeó Català (Glòria Coma i Pedrals, directora)
Vox Luminis

Freiburger Barockorchester
Lionel Meunier, director

Programa

J. S. Bach: Passió segons sant Mateu, BWV 244

Detalls

Vox Luminis i la Freigurger Barockorchester són possiblement una e les formacions corals i forquestrals més importants del món en música barroca. Dirigides per Lionel Meunier, s’enfronten a l’obra musical més monumental de la història. Una combinació difícilment superable. 

La Passió segons sant Mateu de Bach és un monument espiritual que s’ha consagrat com a obra imprescindible per a nombroses generacions al voltant de la Setmana Santa i que manté el seu idil·li amb el Palau des que va ser l’escenari de l’estrena a l’Estat espanyol ja fa més d’un segle. Part fonamental, fins i tot, de la llavor de l’Orfeó Català, congrega any rere any un públic fidel que sempre acaba creient en la transcendència. Un viatge musical extraordinari que permet reflexionar sobre la redempció, la lluita i el desafiament, la traïció i el perdó, l’amor i el sacrifici, la compassió i la pietat. Un pedra angular de la cultura occidental i del nostre propi patrimoni. 

Parlar de la Passió segons sant Mateu és també parlar de la recuperació de la música antiga; després de la mort de Bach, l’obra va caure en l’oblit. Fou el compositor i també director Felix Mendelssohn qui va recuperar la Passió el 1829 dirigint-ne una versió abreujada i adaptada als gustos estètics del moment. La reinterpretació d’aquesta obra va suscitar, a partir de llavors, un gran interès per l’estudi de les obres de Bach. A Catalunya aquesta recuperació es va produir ara fa més d’un segle al Palau de la Música Catalana

Informació i entrades

Sessions de l'obra

 • 30 Març 2023
  Dj
  20:00 h
  Sala de Concerts
  Comprar

Informació de l'obra

Preus:de 20 a 85 €
Organitza:Fund.Orfeó Català-Palau de la Música

També pots comprar per:

Telèfon

T. 932 957 207 

Taquilles

[email protected]
c/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona

 • De dilluns a divendres: de 9 a 21 h.
 • Dissabtes: de 9.30 a 21 h.
 • Diumenges i festius: de 9.30 a 13 h i 2 hores abans dels concerts (per la venda del dia).

Compartir